4 Aralık 2011 Pazar

İstanbul'da Bahçe ve Çiçek Sergisi Trabzon'da


Ali Nihat Gökyiğit Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin hazırladığı "İstanbul'da Bahçe ve Çiçek" sergisi Trabzon'da kalabalık bir katılımcı topluluğu ile açıldı.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergi, Türk kültür ve yaşamında çiçek ve bahçenin önemini anlatan ve bunun sanat eserlerine yansımasını konu alan, açıklamalı metinlerle destelenen 152 tablodan oluşmaktadır.
Açılışta, fotoğraf sanatçısı ve sergi koordinatörü Kenan KAYA, vakfın ve botanik bahçesinin çalışmaları hakkında bilgi vererek serginin hazırlanmasındaki amacı anlattı.
Sergiye ev sahipliği yapan Türk Ocakları Trabzon Şubesi başkanı Prof. Dr. Mithat Kerim ARSLAN; “Kültürümüzün yaşatılmasına katkı sağlayan sergiyi Trabzon'da ki sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını” belirtmesinin ardından,Trabzon vali yardımcısı Aziz Mercan,Trabzon Belediyesi başkan yardımcısı Hüseyin Turan ve iL Kültür ve Turizm müdürü İsmail Kansız ile birlikte kurdeleyi keserek açılışı yaptılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder