18 Aralık 2011 Pazar

Çocukların Gözünden NGBB


Bugüne kadar genellikle onların fotoğrafı çekildi, sergilerde onların fotoğraflarını gördük; ama onların çektiği fotoğraflar, çok da gün yüzüne çıkmadı. Belki göstermeye çekindiler, belki de ihmal edildiler; şimdi onların çektiği fotoğrafları izliyoruz.
Renkli Makara Fotoğraf Kulübü ve sekiz özel eğitimli çocuk, “Bir Renk Bizden Bir Renk Sizden” adlı proje kapsamında bir araya geldi. Etkinlik sırasında en iyi fotoğrafın çekilmesine yardımcı olmak üzere, Ataşehir fotoğraf grubu üyeleri de çocuklara eşlik etti. Her ay farklı yerlerde gerçekleştirilen çekimler için seçilen mekânlardan biri de Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi oldu. Çocuklar bahçeyi doyasıya gezerken bir yandan da bol bol fotoğraf çektiler.
Çekimler tamamlandıktan sonra, ortaya çıkan birbirinden güzel kareler, 3–9 Aralık 2011 tarihlerinde Ataşehir Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde fotoğrafseverlerle buluştu. Sergi daha sonra, 11 Aralık 2011’de bir günlüğüne Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki engelliler ile ilgili etkinliğe katıldı.
Sergide yer alan fotoğraflarda, özellikle NGBB’nin ördeklerine ait görüntülerin çokluğu dikkati çekiyordu. Sergideki fotoğrafların satışından elde edile gelir, Maltepe Muhsine Zeynep İlköğretim Okulu, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM)’nde, fiziksel düzenleme ve eğitim malzemesi temini amacıyla kullanılıyor. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde, sosyal sorumluluk adına gerçekleştirilen bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın yanı sıra, çocukların gözünden NGBB’yi görmenin mutluluğu da yaşandı.
(Nurhan Ay - NGBB Eğitmeni) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder