30 Ekim 2011 Pazar

"Yenen Yabani Bitkiler" Atölye Çalışması

Atölye çalışması ile ilgili sürecin kökeni NGBB'de sürdürülen "Yenilebilir Bitkiler Projesi" oluşturdu. Proje Kayseri'nin Yahyalı ileçsine bağlı Faraşa  (Çamlıca) Köyü ile Hatay'ın Yayladağ ilçesine bağlı Kışlak Köyü'nde uygulanmaktadır. Proje kapsamında bu bölgelrdeki yenilebilir bitkiler, araştırıp tespit edilerek NGBB'deki Yenilebilir Bitkiler Koleksiyonu'na kazandırıldı. 
Atölye çalışması sırasında, proje sorumlusu Mehtap Öztekin, projenin gelişimi ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmesini aktardı. 


Mehtap Öztekin sunumu
Atölye çalışmasının ikinci sunumunda Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Müdürü Dr. Sebahattin Çelik tarafından yapıldı. Çelik, "Karadeniz - İç Anadolu Geçit Kuşağı Doğal Florasında Sebze Olarak Tüketilen Yabani Otlar ve Kullanımı" anlattı.
Etkinlikte son olarak, Prof. Dr. Ertan Tuzlacı konusu "Türkiye'de Yabani Bitkilerin Besin Olarak Değerlendirilmesi" sunumu yaptı. 
Sunumlar arasında konukların ikramı, doğal ortamında toplanarak kurutulmuş adaçayı idi. Öğlen yemeğinin süprizi ise, Kayseri'de, Yahyalı ilçesinin Faraşa Köyü'ndeki doğal ortamdan toplanan çirişotu (Eremurus spectabilis M.Bieb.) ile hazırlanan yemek oldu. 


Kayseri Faraşa Köyü Kadınları