20 Ekim 2011 Perşembe

ERTUĞRUL ADASI


Faydalı Bitkiler Bahçesi


tibbi_01
Tıbbi ve Kokulu Bitkiler 

Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan ve “kocakarı” ilacı olarak bilinen bitkisel droglar ve bitkisel karışımlar aslında etnobotanik denilen bir bilim dalı altında incelenmektedir. Etnobotanik; bitkilerin tıbbı kullanımlarının yanında her türlü geleneksel kullanımlarını inceleyen bir bilim dalıdır. İncelemeler sonucunda sentetik ilaçların yan etkileri, farklı ilaçlarla ve farklı etmenlerle etkileşimlerinin ortaya çıkışı, insanların zamanında “kocakarı” ilacı diye küçümsedikleri ilaçlara geri dönmeye yöneltmiştir. Böylece alternatif tıp günümüzde hiç olmadığı kadar gözde olmaya başlamıştır.

Bugday-ve-yakin-akrabalari
Buğday ve Yakın Akrabaları
2010 yılında Ertuğrul Adası Faydalı Bitkiler Koleksiyonu içerisinde oluşturulmuş olan NGBB Buğday ve Yakın Akrabaları Koleksiyonu tamamen sergileme ve bilgilendirme amaçlı yapılan bu koleksiyonda, buğday ve akrabalarının evrimsel gelişimleri göz önüne alınarak bir peyzaj düzenlemesi izlenmiştir.





anit_zeytin_01
Anıt Zeytin Ağacı

Gemlik yöresinde yer alan bir zeytinlik, fabrika alanı yapılmak için kesilmek üzereyken Sayın Ali Nihat Gökyiğit tarafından alandan yaşlı bir zeytin ağacı sökülerek Ertuğrul Adası’na dikilmiştir.
Torajiro Yamada Amfisi üstünde yer alan anıt zeytin ağacının yaşı tam olarak bilinmemektedir. Hala zeytin veren ağaç asıl olarak iki ağacın birleşmesiyle oluşmuştur. Ağaç bu özelliği ile Türk Japon dostluğunu temsil etmektedir.

Ertuğrul Anıtı


ertugrul_aniti_01
Ertuğrul Anıtı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder